ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öl byggde denna vackra ko-kropp

Elin Bohman · 24 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Wiki commons/ SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Kobe-biffen räknas av många som världens finaste köttbit.  Exklusiviteten är svindlande hög, priset ännu högre. Och av de anledningarna är det också stjärnornas absoluta favoritkäk.Till exempel verkar det vara mat som faller vampyrer i smaken. Under inspelningarna av den tredje filmen i ”Twilight”-serien gick hela teamet ut på en krog i Vancouver för att käka. Flickfavoriten Robert Pattinson firade sin 23-årsdag genom att lyxkäka: middagen bestod av såväl champagne som köttbullar på kobefärs.Det ryktas också om att en välmående svensk hockeystjärna ska tycka så mycket om den exklusiva köttbiten att han maler ner biffen och gör köttfärssås på.Kobe-biffen kommer från den japanska Wagyūkon, ursprungligen från staden Kobe. Numera finns boskapen i flera delar av världen och de skyhöga priserna kommer främst av att köttet har en mycket hög halt insprängt omättat fett, som gör smaken till något alldeles extra.Köttet och djuren har fått en nästan mytisk karaktär. Bland annat säger rykten att de dyrbara djuren behandlas som kungar: de får lyssna på klassisk musik, masseras varje dag och är uppfödda på maltöl. Detta klassas dock av många som rena myter.

I Sverige startar priserna för köttet omkring 1 500 kronor per kilo.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro