ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öl, hypnos och taxi – det här har svenskarna sökt friskvårdsbidrag för

Alva Forsberg Fierro · 19 Aug 2015
Uppdaterad 19 Aug 2015
De flesta köper gymkort för friskvårdsbidraget men många har insett att friheten kring bidraget är större än vad man kan tro.

De flesta köper gymkort för friskvårdsbidraget men många har insett att friheten kring bidraget är större än vad man kan tro. Foto: All Over Press


Hypnos för getingfobi, fika och parkeringsbiljetter – det är några av de utgifter som svenskar har sökt friskvårdsbidrag för i sommar. – Fantasin är stor och försöken många, säger August Von Sydow, förmånsexpert på Benify.

klar

Artikellänk är kopierad

Friskvårdsbidraget är idag en av Sveriges vanligaste förmåner. Sammanlagt får 2,7 miljoner svenskar 4,2 miljarder i friskvårdsbidrag varje år. De flesta köper gymkort men många anställda har insett att friheten kring bidraget är större än vad man kan tro.

LÄS MER: Här är felen du gör på gymmet

Benify, som administrerar och utvecklar arbetsgivares förmåner, har tagit fram statistik över svenskars märkligaste ansökningar sommar. Öl, taxi, parkeringsbiljetter och sånglektioner är några av de utgifter som semestersvenskar ansökt om att få friskvårdsbidrag för – men fått avslag på.

– De senaste åren har möjligheterna kring hur det kan användas breddats otroligt. Men än så länge får du betala din öl själv, säger August Von Sydow.

Däremot kan du få friskvårdsbidrag för örtbad, ljusterapi och hypnobirthing, en mental träning med hypnos som ska underlätta för gravida och deras partner att uppleva en trygg förlossning.

LÄS MER: Nya träningtrenderna – glöm bort att du tränar

Här är de 10 roligaste sakerna svenskarna har sökt friskvårdsbidrag för:

- Öl

- Taxi

- Parkeringsbiljetter

- Hypnos för getingfobi

- Sånglektioner

- Kläder

- Fika

- Parfym

- Fiskpedikyr

- Sambons gymkort

10 ovanliga saker du däremot får använda friskvårdsbidraget till:

- Bastubad

- Cheerleading

- Fäktning

- Hypnobirthing

- Rullskridskor

- Ljusterapi

- Pausgympa

- Örtbad

- Qigong

- Zonterapi

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro