ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öl ska göra Tolv Arena till en attraktion

Peter Lindholm · 23 Okt 2013
Uppdaterad 23 Okt 2013

Just nu är det fortfarande en byggarbetsplats, men på lördag ska det vara invigningsklart. Då öppnar Tolv Stockholm, nöjesområdet under Tele2 Arena.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth
Foto: Lotta Bergseth

Tolv har blivit namnet eftersom man ska ha öppet 12 timmar om dygnet, 12 månader om året, på 12 000 kvadratmeter.

Mats Grönlund, vd på kommunalt ägda, SGA Fastigheter, räknar med att Tolv Stockholm ska få två miljoner besökare om året. I första hand hoppas han att utbudet ska stärka evenemangsupplevelsen i området.

Förmodligen med några stärkande öl innan och några efter och kanske en matbit till det.

För här stavas nöje mestadels med två bokstäver – öl.

Det är inte utan en variant av den klassiska Bajenramsan dyker upp i huvudet när man tar del av det grabbiga utbud som har störst utrymme: "Bajen, bärs och ratade brudar".

Här öppnar bland annat O’Learys en av Europas största sportbarer, Printz en ölhall och Enzo’s en italiensk fotbollsrestaurang.

– Det ska vara ett lugnt och tryggt område, försäkrar Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholm, som anser att satsningen i Globenområdet bidrar till att göra stadsdelen Söderstaden till Sveriges främsta nöjes- och underhållningsdestination.

Krögaren Jesper Ahlbom, som på Tolv Stockholm ska driva Enzo’s och nattklubben Solidaritet Arena, tror snarare att det kan bli en samlingspunkt för invånarna från Söderort.

Bajenprofilen Gustav Gelin är dock tveksam till att utbudet under Hammarbys hemmaarena kommer att tilltala Hammarbyfansen.

– Det är inget för mig och mina kompisar. Jag tror det mer är ett ställe för sittplatspubliken och familjer.

I anslutning till O’Learys finns nämligen en bowlingbana med undervattentema och en liten bangolfbana. Tolv hål med miniatyrer av Stadshuset, Sergels torgsfontänen, Globen, Grand hotel, Hammarbybacken och annat på temat Stockholm. Till det familjevänliga hör också sju karaokerum.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro