ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ola Rapace hyllas som skurk

Anneli Sandberg · 25 Okt 2012
Uppdaterad 25 Okt 2012
Ola Rapace hyllas som skurk Ola Rapace har inga repliker i ”Skyfall” men imponerade ändå med sin slagsmålsteknik och hängivenhet.

Ola Rapace hyllas som skurk Ola Rapace har inga repliker i ”Skyfall” men imponerade ändå med sin slagsmålsteknik och hängivenhet. Foto: Isabel Svensson


Efter Maud Adams, Izabella Scorupco och Britt Ekland är det dags för en ny svensk att göra entré i Bonds universum. Ola Rapace hyllas för sin insats som Bondskurk i nya Skyfall”.

klar

Artikellänk är kopierad

Är han vår första svenska Bondskurk? Nja, Max von Sydow spelade Ernst Stavro Blofeld i den inofficiella Bondfilmen, som var Sean Connerys comeback som Bond i ”Never say never again” från 1983. Blofeld räknas som en av de största skurkarna i filmhistorien. Ola Rapace spelar skurken Patrice – en underhuggare till storskurken Silva (Javier Bardem). 

Hur var det egentligen att spela mot Daniel Craig? – Han var väldigt trevlig, en av grabbarna. Man känner sig avslappnad i hans sällskap. Han jobbar hårt som alla andra och han är en schysst kille. Han är väldigt generös, säger Ola Rapace till Metro under presskonferensen för ”Skyfall”.  

Ola har ingen replik i ”Skyfall” men han hyllas väl ändå för sin insats av både Daniel Craig och regissören Sam Mendes?  Daniel Craig har sagt att Ola är stenhård och att han är duktig på att slåss.  – Jag ljuger inte när jag säger att han är fantastisk. Att ta en roll utan en enda replik och göra så mycket av den … jag finner knappt ord för hur jag ska berömma honom, har regissören Sam Mendes sagt till Aftonbladet.

Vid en scen så slåss Ola Rapace och Daniel Craig på ett tågtak.  – Jag hade förstås några body double men jag fick också göra mycket själv. Jag sa direkt att jag ville göra så mycket som möjligt men till vissa grejer sa jag ”aldrig i livet!”, säger Ola Rapace.

Mendes har berättat för TT Spektra att Ola gärna ville göra sina stunts själv vilket satte press på Daniel Craig.  – Det handlade om stolthet. Daniel kunde inte gärna skicka upp sin stuntman på tågtaket när han såg att det var Ola själv som stod där uppe. Så nu hade jag plötsligt två huvudrollsinnehavare som stod på taket till ett tåg som rusade fram i 70 kilometer i timmen.

Har ”Skyfall” gjort Ola Rapace sugen på fler Hollywoodfilmer? I senaste numret av Café berättar Ola Rapace att han hoppas få vara med och leka i Hollywood framöver även om han anser att han är för gammal för att åka till Los Angeles och fjäska.  – Jag vill gärna göra mer action, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro