ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ola Salo om nya showen: Jag kommer inte att hålla tillbaka”

Natalie Demirian · 20 Jan 2019
Uppdaterad 20 Jan 2019
Ola Salo är redo för sin första krogshow.

Ola Salo är redo för sin första krogshow. Foto: IBL


Ola Salo, 41, har hunnit med en hel del efter The Ark – däribland huvudrollen i flera musikaler, albumsläpp och medverkan i några av Sveriges största tv-program. Nu tar han med sig The Arks låtar till Rondo i Göteborg och gör en krogshow för första gången i karriären.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur går tankarna och känslorna inför premiären?

– På sätt och vis känns det som en livsdröm som går i uppfyllelse att skapa en egen show baserad på min musik och, med mina mått mätt, obegränsade resurser. Det är jättehäftigt. Med The Ark var alltid målsättningen att skapa den ultimata rockshowen. Men vi var alltid begränsade av det faktum att vi var tvungna att kunna resa runt med det vi gjorde. Det här känns rätt i tiden för mig. Jag är i en fas i mitt liv där det känns väldigt kul att återvända till den musik jag skrev under The Ark-eran.

Vad säger de andra The Ark-medlemmarna?

– Jag hörde av mig till dem och försäkrade mig om att de kände sig bekväma med att jag gör det här. Jag tycker att det är viktigt att de gör det. Å ena sidan känns det rätt självklart att jag kan använda mina låtar på det här viset eftersom att det var jag som en gång i tiden skrev dem och kom med dem färdiga till replokalen. Men eftersom att vi bar fram de här låtarna till att bli välkända låtar tillsammans så känns det ändå som att jag har ett ansvar gentemot de andra i bandet att jag sköta det hela på ett respektfullt sätt.

I pressmeddelandet i samband med att nyheten om showen kom stod det ”skruva upp förväntningarna på max”.

– Haha, no pressure! Jag tror att det man vill signalera är att det här är en föreställning där jag inte kommer att hålla tillbaka. Jag kan gå lite i perioder och pendla mellan när jag vill göra väldigt spektakulära och flamboyanta saker och när jag vill vara mer lågmäld. Jag är just nu i en period där jag tycker att det är väldigt roligt att göra spektakulära saker. Jag har också märkt att folk brukar bli glada när jag är på just det humöret!

Edward af Sillén regisserar showen och Henrik Schyffert skriver manus. Berätta om de valen!

– Jag har alltid haft en enorm beundran för Edward och tycker att han är otroligt proffsig på att skapa maffiga föreställningar. Jag kände att jag skulle känna mig trygg med att tacka ja om jag visste att det var Edward som höll i spakarna. Och när jag fick det här erbjudandet för drygt två år sedan så var jag ute på en turné tillsammans med Henrik och vi delade loge. Jag diskuterade med honom om huruvida jag skulle göra det här eller inte. Och han tyckte att jag skulle det, och sa att jag skulle höra av mig till honom om jag behövde honom som manusförfattare.

Vad kan de som åker till Rondo och ser ”It takes a fool to remain sane” förvänta sig?

– De kan förvänta sig Ola Salo – extra allt. Det kommer att vara en spektakulär och energisk show där låtarna från The Ark-eran står i centrum. Och där vi försöker skapa en så kraftfull och magisk inramning av de låtarna som möjligt. Det hela kommer att hållas ihop av prator som förhoppningsvis kommer att vara både tänkvärda och roliga.

Krogshowen får premiär på Rondo i Göteborg den 24 januari och kommer att spelas hela våren.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro