ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olagligt att dricka vin i parken – men få bötfälls

Lina Färm, Nerma Hasic · 17 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Hydén och Jens Kedfeldt har gärna med sig vin ut i parken på sommaren. Slottsskogen och Kungsparken är deras favoriter.
Anna Hydén och Jens Kedfeldt har gärna med sig vin ut i parken på sommaren. Slottsskogen och Kungsparken är deras favoriter.Foto: Sergio Joselovsky/031-Foto

  I många kommuner är det förbjudet att dricka vin till picknicken i stadsparken. Men så länge du sköter dig riskerar du knappast att få böter. – Jag har inte sett en sådan anmälan på säkert tio år. Men om man ska följa lagen så är det förstås förbjudet, säger Sven-Åke Zetterman, som jobbar med tillståndsfrågor på polisen i Göteborg. Metro ringde till kommunerna i Göteborg, Partille, Kungsbacka, Kungälv, Mölndal och Härryda, för att höra var det är tillåtet att dricka alkohol på allmän plats. Bara i Partille får man korka upp lagligt, så länge du undviker de mest centrala delarna runt Stadshuset, kyrkan och gymnasiet. Anna Hydén och Jens Kedfeldt hade vin-picknick i Kungsparken i fredags, och tycker att vin utomhus hör sommaren till. – Göteborgspolisen är kalas. Så länge man inte är dyngrak är de alltid trevliga. Jag har aldrig behövt hälla ut en droppe, säger Jens Kedfeldt. Även om de lokala ordningsstadgarna tolkas relativt liberalt, finns det några platser där alkohol alltid är strängt förbjudet. – Om du sitter och dricker vin på en lekplats eller på en kyrkogård spelar det ingen roll om du är där med familjen, du blir bötfälld ändå, säger Sven-Åke Zetterman.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm, Nerma Hasic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro