ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olagligt med häng på byxorna i Florida-stad

Mathias Gerdfeldter · 22 Jul 2014
Uppdaterad 22 Jul 2014
Bieber får kanske dra upp byxorna under nästa turné genom Florida.

Bieber får kanske dra upp byxorna under nästa turné genom Florida. Foto: AllOverPress


Justin Bieber får dra upp byxorna nästa gång han reser genom Florida, men invånarna tror snarare att det är unga mörkhyade som kommer att profileras med stöd av lagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Staden Ocala i Florida, USA, har fått nog. Sedan stadens fullmäktige i tisdags röstade igenom förslaget är det numera olagligt att bära sina byxor mer än fem centimeter nedanför midjan, rapporterar den lokala tv-kanalen WFTV9.

Den som visar sina underkläder eller bara ändalykt på detta sätt riskerar i ett första skede bara en varning, men vid upprepade brott mot ordningslagen hotar böter på 500 dollar (cirka 3 400 kronor) eller fängelse.

Lagen drevs igenom av fullmäktigeledamoten Mary Rich.

– Jag tycker att det är skamligt att gå runt och visa sina underkläder. Vi försöker vara en ren och trevlig stad. Jag tror att detta kommer att hjälpa till att städa upp lite, säger hon.

Mary Rich försökte få till en lag mot byxhäng redan 2009, men övriga fullmäktige ansåg då att lagen riskerade att leda till köns- och rasprofilering.

Invånare i Ocala fruktar nu samma sak, och tror att främst unga, mörkhyade män kommer att ställas till svars för den nya lagen.

– Jag anser det vara en form av trakasserier. Det gör att du kan bli tagen åt sidan så att de kan trakassera dig, genomsöka dig och få rätt att göra precis vad de vill, säger Ocalabon Curt Brown till WFTV9.

Vissa frågar sig också huruvida popsensationen Justin Bieber kommer att våga återvända till den soliga delstaten. Stjärnan ses ofta med byxorna en bra bit nedanför kalsongkanten, och har tidigare festat vilt i Florida.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro