ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olagligt med ölselfies i Thailand – kan ge fängelse

Johan Wikén · 27 Okt 2015
Uppdaterad 27 Okt 2015
Varning för ölselfies i Thailand.

Varning för ölselfies i Thailand. Foto: Montage/Alamy


Tänk dig för innan du lägger upp en bild på en öl om du befinner dig i Thailand. Det kan nämligen stå dig dyrt – och till och med leda till fängelse, rapporterar Global Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Den klassiska semesterbilden från Thailand med någon av de inhemska ölsorterna kan nu vara ett minne blott. I alla fall i sociala medier.

Efter en lagskärpning har thailändska myndigheter varnat folk för att det är förbjudet att ”uppmuntra andra att konsumera alkoholhaltiga drycker”. Något som de menar att man i många fall gör när man lägger upp bilder på öl i sociala medier, enligt Global post.

►LÄS MER: Inget supa efter 22 i partyparadiset – här är de nya hårda reglerna

Anledningen till varningen är att många kändisar i landet anklagats för att ha gjort reklam för Chang-öl på Instagram. De inblandade kändisarna nekar, men myndigheterna är inte övertygade. Därför varnar de även ”vanligt folk” för att alkoholuppmuntran i sociala medier kan leda till böter på motsvarande 110 000 kronor eller fängelse i upp till ett år, enligt Global Post.

Detta är dock bara en i raden av uppseendeväckande varningar från myndigheter i Thailand. Varningar som ofta är verkningslösa då polisen inte bryr sig om överträdelserna, rapporterar Global Post.

LÄS MER: Staden där hundar och katter har samma rättigheter som människor

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro