ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ole Henriksen: Skönhet handlar om måttlighet

Katarina Matsson · 10 Maj 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ole Henriksen - Hollywoodkändisarnas skönetsguru.
Ole Henriksen - Hollywoodkändisarnas skönetsguru.Foto: Lotta Imberg

Måttlighet är nyckelordet för danske skönhetsgurun Ole Henriksen. I 30 års tid har han behandlat Hollywoodstjärnor på sitt exklusiva spa Ole Henrikssen Face/Body i Los Angeles. I går var han i Stockholm för att lansera nya produkter i hudvårdslinjen med samma namn. Metro fick en pratstund med kungen av hudvård. •• Din väg in i skönhetsindustrin började i Indonesien. Hur gick det till?– Jag hade cystisk acne och började behandlas av en indonesiska, Lagita. Hon imponerade verkligen på mig med sina naturligt baserade behandlingar och resultaten jag såg i min egen hy. Det fick mig att söka den här professionen.

•• Skönhetsvård har traditionellt varit en kvinnlig angelägenhet... – När jag började utbilda mig i London var jag den enda manliga studenten i ett klassrum fullt av vackra kvinnor. Jag jobbade kortvarigt i London, men när jag flyttade till Los Angeles ville ingen anställa mig. Alla kliniker var rädda för att jag, som man, skulle se kvinnorna avklädda. Det var det som fick mig att starta min egen rörelse 1975, när jag bara var 23 år.

•• Vad är din inställning till plastikkirurgi och botox? – Jag tycker att botox tar livet ur ett ansikte. Det finns helt enkelt inget uttryck, personligheten är inte där. Du föds med ansiktet i en balans som harmonierar och som gör varje individ vacker. Jobba med det du har fått naturligt. Jag skulle aldrig injicera något i mitt eget ansiktet, det skulle kännas väldigt obekvämt.

•• Trots det är du 55, men ser ut som 35. Vad är hemligheten? – Jag håller mig i fysisk form, jag älskar att träna i lagom dos. Jag äter nyttigt utan att bli fanatiskt. Jag är kär i livet och tar hand om mig själv på alla nivåer. Jag tar väldigt väl hand om min hy, men återigen, jag är inte fanatisk. Jag går inte upp flera timmar tidigare och ställer mig framför spegeln, men jag är väldigt dicsiplinerad och noggrann.

•• Vilket är det största misstaget vi gör mot vår hy? – I vår iver att tackla ett problem överbehandlar vi huden. Har man utslag överskrubbar man och torkar ut den, och om hyn är torr tenderar man att använda alltför tunga produkter. Återigen handlar det om måttlighet.

• Nu går vi mot sommaren. Förutom solskydd, vad ska man tänka på? – Drick mycket vatten så behåller du energin. Ät lätta frukter och små måltider utspridda över dagen. Sätt på solskyddet en timme innan du går ut i solen så att det hinner binda till huden och täck ansiktet lite extra.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro