ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ole Henriksen: Skönhet handlar om måttlighet

Metro Malmö katarina matsson · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ole Henriksen: Skönhet handlar om måttlighet metro Måttlighet är nyckelordet för danske skönhetsgurun Ole Henriksen. I 30 års tid har han behandlat Hollywoodstjärnor på sitt exklusiva spa Ole Henriksen Face/ Body i Los Angeles. Igår var han i Stockholm för att lansera nya produkter i hudvårdsserien med samma namn. Metro fick en pratstund med kungen av hudvård. Din väg in i skönhetsindustrin började i Indonesien. Hur gick det till?

­Jag hade cystisk akne och började behandlas av en indonesiska, Lagita. Hon imponerade verkligen på mig med sina naturligt baserade behandlingar och resultaten jag såg i min egen hy. Det fick mig att söka den här professionen. Skönhetsvård har traditionellt varit en kvinnlig angelägenhet ...

­När jag började utbilda mig i London var jag den ende manlige studenten i ett klassrum fullt av vackra kvinnor. När jag flyttade till Los Angeles ville ingen anställa mig. Alla kliniker var rädda för att jag, som man, skulle se kvinnorna avklädda. Det var det som fick mig att starta min egen rörelse 1975, när jag bara var 23 år. Vad tycker du om plastikkirurgi och botox?

­Jag tycker att botox tar livet ur ett ansikte. Det finns helt enkelt inget uttryck, personligheten är inte där. Du föds med ansiktet i en balans som harmonierar och som gör varje individ vacker. Jobba med det du har fått naturligt. Jag skulle aldrig injicera något i mitt eget ansikte. Trots det är du 55 men ser ut som 35. Vilken är hemligheten?

­Jag håller mig i fysisk form, jag älskar att träna i lagom dos. Jag äter nyttigt utan att bli fanatisk. Jag tar hand om mig själv på alla nivåer. Jag tar väldigt väl hand om min hy, men jag är inte fanatisk. Vilket är det största misstaget vi gör mot hyn?

­I vår iver att tackla ett problem överbehandlar vi huden. Har man utslag överskrubbar man och torkar ut den, och om hyn är torr tenderar man att använda alltför tunga produkter. Återigen handlar det om måttlighet. Nu går vi mot sommaren. Förutom solskydd, vad ska man tänka på?

­Drick mycket vatten så behåller du energin. Sätt på solskyddet en timme innan du går ut i solen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Malmö katarina matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro