ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olika pris på samma kedjor – så mycket kostar nyårslöftet

Marcus Svensson · 2 Jan 2013
Uppdaterad 2 Jan 2013
Olika pris på samma kedjor  – så mycket kostar nyårslöftet Anton Wallerstedt, 25, Eslöv, gymmar på Friskis och Svettis på Parkmöllan i Malmö. – Det enda jag behöver är en skivstång och en bänk.

Olika pris på samma kedjor – så mycket kostar nyårslöftet Anton Wallerstedt, 25, Eslöv, gymmar på Friskis och Svettis på Parkmöllan i Malmö. – Det enda jag behöver är en skivstång och en bänk. Foto: Linnea Svensson Arbab


Träningen kostar olika mycket beroende på var du bor. Trots samma gymkedjor är det stora prisskillnader mellan Skånes städer, visar Metros granskning.

klar

Artikellänk är kopierad

Med ohälsosamma mängder julmat färskt i minnet var det nog många som under nyårsnatten lovade sig själva att börja träna. Men Metros granskning av stora gymkedjor i Skåne visar att ett årskort kan kosta nästan 1 500 kronor mer beroende på vilken stad du bor i. Detta trots att gymmen tillhör samma kedjor.

– I vissa städer har vi högre hyror precis som alla andra affärsverksamheter, och då påverkar det priset ut till konsumenten, säger Anders Carlson, vd för Actic.

Av de städer som Metro undersökt är det billigast att gymma i Kristianstad medan Helsingborg är dyrast.

På Friskis och Svettis säger man att de stora skillnaderna beror på att varje anläggning styrs av en egen förening och att man som medlem själv kan påverka prissättningen.

Störst skillnad är det mellan Actics gym i Helsingborg och Kristianstad, där det skiljer 1 470 kronor för ett årskort.

– Vi ligger oftast inte lägst i pris för vi har ett väldigt stort utbud, men vi ligger väldigt sällan högst. Vi vill att man ska få mycket för sina pengar, säger Anders Carlson, vd för Actic.

Men alla är inte beredda att lägga den stora mellanskillnaden för att få tillgång till mer avancerad träningsutrustning.

– Nej, det enda jag behöver är en skivstång och en bänk. Det beror väl på hur man tränar, men jag hade inte nyttjat det alls, säger Anton Wallerstedt från Eslöv, som tränar på Friskis och Svettis på Parkmöllan i Malmö.

I stället för nyårslöften sätter Anton Wallerstedt upp nyårsmål för sin träning. Det är en strategi som Johan Faskunger, doktor i fysisk aktivitet och utredare för Statens Folkhälsoinstitut, rekommenderar.

– Förändring tar tid. Nyårslöften kan ibland vara något förhastade. Man ska sätta upp långsiktiga mål som man kan hålla även om man måste jobba över ibland, säger Faskunger.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Svensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro