ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olivia, 19, överfölls – fick idiotiska kommentarer i sociala medier

Evelina Pålsson · 18 Jan 2016
Uppdaterad 18 Jan 2016
Olivia Hermansson vågar inte gå hem själv efter överfallet. "Det är hemskt och bedrövligt att man som tjej ska vara så pass begränsad" säger hon.

Olivia Hermansson vågar inte gå hem själv efter överfallet. "Det är hemskt och bedrövligt att man som tjej ska vara så pass begränsad" säger hon. Foto: Privat/Alamy


Umeåbon Olivia Hermansson hade varit ute och firat sin brors examen när hon överfölls av en man 500 meter från sitt hem. När händelsen uppmärksammades i media chockades hon av de idiotiska kommentarerna.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag såg många kommentarer som ”hur kan en man förlora mot en sådan liten tjej”, säger Olivia Hermansson till Metro.

I sin blogg, som tidigare har uppmärksammats av flera medier, rasar hon mot kommentarerna och skriver: ”JAHA? Som du ser det så är det en tävling, eller vadå? Bara för att han är man och större så borde han "vinna"? Du kan väl istället vara glad över att han "förlorade" så jag slapp bli ett våldtäktsoffer så som många andra redan blivit i vårt avlånga land.”

Hon fick även motta rasistiska kommentarer.

– Folk har skrivit att jag som svensk tjej bara försöker skydda gärningsmannen eftersom jag inte angett någon hudfärg, säger Olivia Hermansson.

► LÄS MER: Kvinna överfallen i Umeå – slog mannen i ansiktet med nycklar

Kommentarerna kring händelsen gör henne upprörd.

– Folk borde ha mer vett i skallen, säger hon.

Men hon påverkas inte av orden.

– Jag hoppas bara att deras nära och kära kan få dem att förstå att det de gör är fel, säger Olivia.

Överfallet skedde den 2 september efter att Olivia hade varit ute och firat sin bror som tagit examen. Vid tvåtiden bestämde hon sig för att gå hem. 500 meter från sin lägenhet får hon en rejäl knuff i sidan.

”Jag faller ner i asfalten och slår huvudet och känner en tyngd sättas över mig. En mörk skepnad sitter över mig och fumlar innanför min jacka, tar på olika ställen. Paniken kommer sakta men säkert och jag skriker allt vad jag har, tills rösten inte bär längre samtidigt som jag gråter och ber över att allt bara ska vara över”, skrev hon i sin blogg några månader efter händelsen.

– Jag har inte så jättemycket minnen från överfallet, jag minns att jag vevade med mina armar och att han tillslut föll på sidan, säger Olivia.

Hon sprang sedan från platsen och larmade polisen.

► LÄS MER: Azamjon, 23, räddade kvinna från att bli överfallen av killgäng

Innan överfallet hade Olivia inte några som helst problem med att gå hem själv. Nu vågar hon aldrig gå ensam sena kvällar.

– Det är hemskt och bedrövligt att man som tjej ska vara så pass begränsad. Så borde det inte vara, det är tråkigt att man inte kan röra sig fritt, säger hon.

Om en vecka kommer hon att flytta. Inte på grund av händelsen utan på grund av att hon bestämt sig för att jobba som au pair i USA.

– Men det ska bli skönt att komma bort i ett år och sedan komma tillbaka och få en nystart, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro