ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olivia, 3, hamnade under gravsten

Tobias Sahlén · 31 Okt 2013
Uppdaterad 31 Okt 2013

3-åriga Olivia fick en gravsten över sig under ett besök på en kyrkogård i Filipstad. – Vi är chockade över att något sådant här kan inträffa, säger mamma Therese Fredriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia fick ett lårbensbrott och tvingas till både operation och att ligga still i minst fem veckor, varav tio dagar på sjukhus.
Olivia fick ett lårbensbrott och tvingas till både operation och att ligga still i minst fem veckor, varav tio dagar på sjukhus.Foto: Privat

Den 7 oktober var Therese Fredriksson och två av hennes barn, Olivia och Elias, på Lungsunds kyrkogård i Filipstad när det som inte får hända inträffar. Det rapporterar Nya Wermlands tidningen.

– Rätt som det var hör jag Olivia gråta. När jag vänder mig om ligger hon med en sten över benet, berättar Therese Fredriksson för NWT.

Efter att ha lyckats få bort stenen åker Therese först till vårdcentralen i Kristinehamn sedan i ambulans till sjukhuset i Karlstad. Där visar det sig att Olivia fått ett lårbensbrott och tvingas till både operation och att ligga still i minst fem veckor varav tio dagar på sjukhus.

– Hela familjen var nog i chock de första veckorna efter olyckan. Nu känns det bättre men det tär på familjen. Att tvinga en treåring till sängliggande är inte lätt för varken Olivia eller oss, säger Therese Fredriksson till Metro.

Det hela kunde dock ha gått värre. För två år sedan dog en flicka i Bollebyggd efter att ha fått en gravsten över sig.

– I efterhand tycker vi nog att det hela gick relativt bra trots allt, säger Therese vidare.

Hon har haft kontakt med kyrkoherden på Lungsund efter olyckan men någon officiell ursäkt har familjen ännu inte fått.

– De har inte tagit på sig något ansvar. Enlig mitt försäkringsbolag är det dock kyrkogården som är ansvariga.

Familjen har ännu inte polisanmält händelsen.

– Men kör vi fast och inte får någon hjälp då får vi anmäla. Men vi får se hur processen går först.

Lungsunds kyrkoherde, Gunnel Blomgren, säger till NWT att kyrkogården inte är en säker plats och att de skyltat om att stenarna inte är säkra. Kyrkogården ska dock se över säkerheten på sina gravstenar den kommande veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro