ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öljättarna som dominerar Göteborg

Johan Nylander · 15 Feb 2013
Uppdaterad 15 Feb 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Det är svårt för små ölmärken att ta sig in på Göteborgs krogar. Två öljättar dominerar staden, visar Göteborgs-Postens granskning av utelivet.

Avenyn och Linnégatan är de två stora krogstråken i stan. GP:s granskning av vad som rinner i tapparna visar att Carlsberg dominerar Avenyn och Spendrups Linnégatan. För små bryggerier och mindre märken är det allt från enkelt att ta sig in på krogarna.

– Det är väldigt jobbigt. Marknaden är på många sätt stängd, säger Rodrigo Arvidsson, ekonomiansvarig på lokala Oceanbryggeriet, till GP.

Även konkurrensverket anser att situationen är osund, men har inga indikationer på att de båda öljättarna delat upp marknaden på ett sätt som skulle bryta mot konkurrensreglerna.

Trots det växande intresset för mikrobryggerier och nya spännande smaker är det bara en handfull storbryggerier som står för försäljningen. Redan 2002 visade en studie av Svenska ölfrämjandet att hela 95 procent av alla öl kommer från ett fåtal jättar, skriver GP.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro