ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oljepriset fortsätter ner

TT · 30 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Oljepriset sjönk ytterligare på onsdagen.

Både den korta och den långa räntan föll.

Kronan stärktes marginellt mot euron, men försvagades gentemot dollarn.

Priset på den amerikanska råoljan föll med omkring en dollar på onsdagen till följd av att dollarn stärktes och oro finns kvar för att efterfrågan ska dämpas av de historiskt sett höga oljepriserna. På eftermiddagen kostade amerikansk råolja med leverans i september 121:26 dollar per fat, rapporterar Reuters.

I Sverige kom statistik från Statistiska centralbyrån som visade att arbetskostnadsindex, det vill säga arbetskostnadernas utveckling över tiden, för den privata sektorn i maj uppgick till 165,9 för arbetare och till 184,8 för tjänstemän. Jämfört med samma månad i fjol har arbetskostnaden ökat med 2 procent för arbetare och med 3,2 procent för tjänstemännen.

I USA godkände president George W Bush till slut krispaketet som ska rädda landets två bolånejättar Fanny Mae och Freddie Mac och hundratusentals skuldsatta husägare.

Tioårig statsobligation: 4,31 procent (4,39).

Tvåårig statsobligation: 4,56 procent (4,62).

Euro: 9:45 kronor (9:46).

Dollar: 6:08 kronor (6:06).

TCW-index: 123,55 (123,54).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro