ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olofmeister ende svenske spelaren i major-slutspelet

Erik Glanell · 18 Sep 2018
Uppdaterad 18 Sep 2018

Både Fnatic och Ninjas in Pyjamas föll på målsnöret. Nu ligger allt svenskhopp i CS:GO-majorn i London på Faze och Olof "Olofmeister" Kajbjer.

klar

Artikellänk är kopierad

Det blev en minst sagt plågsam helg för Sverige i Counter strike-sammanhang. Både för Fnatic och Ninjas in Pyjamas stod allt på spel. Antingen en vinst och vidare till slutspel eller förlust och raka vägen ut ur turneringen.

Först föll Fnatic mot Hellraisers. En match som hade fått ögonen på sig efter William ”draken” Sundins banter om att lag från css-regionen inte höll måttet. Något som han fick äta upp efter att Hellraisers avgjort på Cache med 16–2.

Ninjorns major-dröm krossades

Ninjas in Pyjamas klappade däremot inte ihop i sitt möte mot Mibr. De spelade jämnt och tog varsin karta innan det var dags för det slutgiltiga beskedet på Train. Efter halvtid var ställningen 5–10. Men när NiP bytte till T-sidan fick de en stark start och lyckades kvittera. Dessvärre lyckades Mibr hämta sig och krossa ninjornas major-dröm.

Faze möter Astralis i kvarten

Med de enda helsvenska lagen ute ur turneringen finns det faktiskt bara en svensk spelare kvar, Olof ”Olofmeister” Kajbjer.

Kajbjer och mannarna i Faze har inte heller haft en drömturnering men lyckades ta sig till slutspel i ett övertidsdrama mot G2.

Den hårda kampen lär dessutom fortsätta när laget i kvartsfinalen får möta Astralis.

pil
Kvartsfinaler i Faceit major: London

20 september:16.15 BIG mot Na’Vi18.45 Complexity mot Mibr

21 september17.15 Team Liquid mot Hellraisers20.45 Faze mot Astralis

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro