ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olofssons bilpaket - ett miljardfiasko

Tonchi Percan · 13 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Regeringens räddnings-paket på 28 miljarder är ett praktfiasko.Miljarderna som skulle rädda jobben i svensk bilindustri kommer ingen åt.

– Det är ett misslyckande, säger en källa i regeringskansliet till Metro.

25 miljarder väntar i Rosenbad till ingen nytta. Miljarderna är märkta för att rädda jobben i fordonsindustrin. Sedan räddningspaketet röstats genom i riksdagen i december förra året har flera tusen sagts upp från både Volvo och Saab.– Det är trist att vi inte kan ta lånet, men vi står där vi står, säger Maria Bolin, pressansvarig på Volvo Torslanda i Göteborg.Europeiska investeringsbanken hade redan beviljat ett lån på 2 miljarder kronor i år till Volvo när företaget förra veckan hoppade av förhandlingarna. I ett pressmeddelande skriver Volvo att det var ett gemensamt beslut av regeringen och biltillverkaren. Men på regeringskansliet skyller man på Volvos ägare Ford.– Ford sätter sina kortsiktiga intressen framför vår ambition att rädda jobben i Sverige säger Bengt Wennerstein på näringsdepartamentet.

Saab kan inte få ta del av miljarderna eftersom GM sagt att Saab är till salu och nu har Volvo hamnat i samma läge.Biltillverkarna i Tyskland, Italien och Frankrike har fått miljarder av sina regeringar men Volvo och Saab kan inte låna ett öre. Regeringens räddningspaket är därmed ett fiasko.Maud Olofsson ville i går inte kommentera Metros  uppgifter.

klar

Artikellänk är kopierad

Tonchi Percan
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro