ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olsson: "Jag är helt förvånad"

metro · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013

Första loppet på nästan nio månader. Den tyngsta bana han någonsin åkt. Det hindrade inte Johan Olsson från att åka in på femte plats i lördagens världscuplopp över 15 kilometer klassisk stil.

klar

Artikellänk är kopierad

Bragdmannen Johan Olsson brukar tona ner sin chanser inför tävlingar. Inför hans säsongspremiär i Lillehammer fanns det fog för att ligga lågt.

En virusinfektion har spolierat flera veckors viktigt träning och försenade hans tävlingsöppning. Femmilsvärldsmästaren visade dock att han blir att räkna med i vinter igen.

- Jag är supernöjd. Jag tänkte att tar jag världscuppoäng blir jag nöjd, sade han.

Det blev 45. Före sig hade han norske sprintern Paal Golberg som överraskande vann, kazaken Alexej Poltoranin och norrmannen Didrik Tönseth — och lagkamraten Marcus Hellner, som svarade för ett av sina bästa klassiska lopp.

- Det här var den tyngsta bana jag någonsin åkt på. Nästan för tung, sade Olsson, som ändå gav en vink om att det kan bli en härlig vinter.

- Jag är helt förvånad. Men jag hade fantastiska skidor. Det är första gången jag inte vinner på de här, tredje gången jag kör på dem.

Många väntade toppnamn fick det för tufft i den krävande banan. En som trivdes i backarna var Marcus Hellner.

- Jag har bara varit fyra en gång förut i klassiskt, konstaterade han. Ett väldigt bra resultat för mig. Jag blev inte helt slut i backarna, orkade hålla i tekniken. Det behövs hyfsad form för det.

Calle Halfvarsson satsade för fullt från start, men fick se sin ledning vid 2,1 kilometer förvandlas till 20:e plats och nästan en minut till segraren.

- Jag trodde jag skulle vägga på sista varvet. Jag fick dra ner tempot ordentligt för att jag skulle orka ta mig i mål överhuvudtaget, sade Halfvarsson.

Daniel Richardsson tar kliv efter kliv i sin marsch tillbaka mot toppen efter trafikolyckan i somras som skadade hans högerben så svårt. Mot den bakgrunden imponerar hans tionde plats.

- Jag får slita hela tiden i toppen, men för varje tävling blir det lite bättre, sade han.

LÄS MER: Premiärtruppen uttagen

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro