ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olyckor och få besökare – tuff säsong för Liseberg

Martina Liljedahl · 24 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Liseberg har tappat många besökare jämfört med förra året. Men än är det för tidigt att säga om det beror på sommarens olyckor, enligt Lisebergs presschef Julia Vasilis. 

Liseberg har tappat många besökare jämfört med förra året. Men än är det för tidigt att säga om det beror på sommarens olyckor, enligt Lisebergs presschef Julia Vasilis.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Har du inte besökt Liseberg i år? Då är du inte ensam. Liseberg har tappat många besökare jämfört med förra året.Om trenden fortsätter blir det ett av de sämsta åren för Liseberg på 2000-talet.– Om man tittar på antal besökare hittills så ser det ut att minska med ungefär fem procent jämfört med förra året. Men vi hoppas ta igen det nu i augusti, säger Julia Vasilis, pressansvarig på Liseberg.

Eftersom det återstår några veckor av säsongen är siffrorna inte analyserade ännu. Om det är sommarens olyckor som skrämt bort besökarna är för tidigt att säga.– Vi vet ännu inte hur det har påverkat. Men det är självklart en grupp som undvikit att komma.

Liseberg ska nu analysera antalet besökare vecka för vecka i juli.– Olyckan sammanföll ju med värmebölja och det är aldrig bra. När det är 30 grader vill folk inte gå på Liseberg.

Även hotet om en kommande lågkonjunktur kan ha påverkat antalet besökare. Förra året hade Liseberg sitt bästa år någonsin. Parken omsatte 78,1 miljoner kronor, trots att hela juli regnade bort. Då slogs rekord i augusti. I år är vädret i augusti inte lika gynnsamt.

klar

Artikellänk är kopierad

Martina Liljedahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro