ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Olycksresenärer framme i Malmö

Stockholm TT · 18 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Många var fortfarande omskakade när de klev ut på Slussplan. Flera bar bandage och en del hade fortfarande blodiga kläder på sig.

Kvar på sjukhus i Salzburg fanns de som var allvarligare skadade. Åtta skulle enligt uppgift skrivas ut därifrån under måndagen, medan elva skadade behöver ytterligare vård. Ingen ska dock vara livshotande skadad. -Vi tackar Gud. Det var fruktansvärt och jag är glad att se att alla lever, säger Samir Lovcalic till TT. Han satt på bussens övervåning tillsammans med sin tolvåriga dotter Ulla, när bussen körde in i ett betongblock och välte. Dottern bröt båda händerna, själv klarade han sig undan med ett gipsat finger.

De är bosatta i Zagreb i Kroatien, men har tidigare bott i Sverige. De var på väg till Värnamo för att fira jul, när bussen kraschade.

Enligt polisens uppgifter körde bussen in i betongblocket i en tunnelmynning sedan chauffören varit osäker på vilken körbana som ledde ut ur tunneln.

Flertalet av passagerna är bosatta i Sverige, uppger bussföretaget Crolines talesman Muhamed Mahmutovic för TT. Andra kommer från Kroatien, Bosnien och Slovenien.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro