ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Om man tittar så bidrar man till tittarsiffrorna”

Ned Ehrbar · 25 Mar 2012
Uppdaterad 25 Mar 2012
Elizabeth Banks spelar Effie Trinket i ”Hunger games” där hon förbereder  barnen för de livesända och dokusåpaliknande hungerspelen.

Elizabeth Banks spelar Effie Trinket i ”Hunger games” där hon förbereder  barnen för de livesända och dokusåpaliknande hungerspelen. Foto: Getty images


I Hunger games” är skådespelaren Elizabeth Banks utklädd till oigenkännlighet. Hon spelar Effie Trinket som förbereder barnen för de dokusåpaliknande hungerspelen – men privat är hon emot dokusåpor.

klar

Artikellänk är kopierad

Tjocka lager smink, överdrivna frisyrer och hattar – Elizabeths Banks, 38, är nästan omöjlig att känna igen i sin roll som Effie Trinket i storfilmen ”Hunger games”. Hennes roll är att förbereda deltagarna i Distrikt 12 inför vad som väntar dem i de blodiga hungerspelen som sker på liv och död. Bakom den spektakulära utsidan gömmer sig en strategisk karriärskvinna.

– Jag tror att Effie kommer till Distrikt 12 och känner avsky, tycker det är smutsigt och vill gå hem så fort som möjligt. Jag tror att Effie är som vissa PR-folk och stylister som jag arbetat med som tänker ”ok, jag gör det bästa av en kass situation”, säger Elizabeth Banks.

Därför månar Effie Trinket att ge situationen en positiv twist. 

– De tävlande barnen kommer med största sannolikhet att dö, men i hennes hjärna låter det som: ”Du har vunnit på lotteri. Vi kommer alla att dö, men du kommer att dö berömd, med en stor smäll!”, säger Elizabeth Banks. 

Boken och filmen kan ses som kritik mot dokusåpor. Elizabeth Banks anser att den typen av program sprider budskapet att dåligt uppförande belönas. Därför tittar hon till exempel inte på ”Jersey shore”. 

– Om man tittar så bidrar man till tittarsiffrorna. Om de får bra tittarsiffror tjänar de miljoner och tycker det är jättebra, säger Elizabeth Banks. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro