ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Omelett – lätt som en plätt

Hanna Göransson · 27 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Omeletten blir både en fröjd för ögat och en fest för gommen. 

Omeletten blir både en fröjd för ögat och en fest för gommen.  Foto: Lotta Imberg


Färgstark och exklusiv sallad med råhyvlade betor och tryffelvinägrätt

klar

Artikellänk är kopierad

Proffsen gör omeletten utan färg.
Proffsen gör omeletten utan färg.Foto: Lotta Imberg

SNABBT & LÄTT. Ont om tid, trött på krångliga recept och kylen full av rester? Perfekt. Släng ihop en omelett. Omeletten är lättlagad, billig och dessutom kan du fylla den med det du har hemma. Använd svamp, paprika eller skinka. Eller fyll omeletten med ost och servera tillbehören vid sidan om. För att göra rätten mer matig, prova betor. Hyvla rå rödbeta, polkabeta och gulbeta och skär dem i tunna strimlor. Det blir en färgstark sallad. I receptet används osten pecorino. Den påminner om parmesanen men är baserad på fårost vilket passar bra till betorna. Ringla tryffelvinägrett över betorna. Ägg och tryffel är en klassisk kombination. Tryffelvinägretten gör att rätten känns lite mer exklusiv men det fungerar med vanlig vinägrett också. Tänk på att slå sönder äggen – inte vispa dem och låt inte omeletten bli helt genomstekt. Den får gärna vara lite rinnig i mitten. Att laga till en omelett är ett klassiskt kocktest. Enligt den traditionella skolan ska omeletten inte få någon färg.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro