ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Omöjligt att boka in intervjuer i förväg”

Johan Kellman Larsson · 11 Mar 2012
Uppdaterad 11 Mar 2012

Metro ringde upp Kristofer Lundström, programledare för SVT:s kulturmagasin Kobra”, som för tillfället befann sig på resande fot i Kuba. Han berättade bland annat att han hatar att åka taxi och att han alltid packar ner högtalare i resväskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Bästa resminne...

– Jag var i Tokyo nyligen, det var helt fantastiskt. Tirana i Albanien gillar jag mycket också, samtidigt som den känslan är kluven. Det är ju en stat i upplösning och en av Europas fattigaste städer. Kontrasterna mellan det lyxiga hotell vi bodde på och fattigdomen där utanför var skarpa. Men människorna var otroligt vänliga där, trots omständigheterna.  

Värsta resminne...

–  Jag har inget specifikt men jag kan säga så här: jag hatar att sitta i taxi! Antal timmar som jag spenderat i taxibilar runt om i världen när jag varit på jobb är oändligt många. Vi har ju ofta tung utrustning med oss och måste därför färdas på det sättet. Att arbeta journalistiskt i Ryssland är också en mardröm. Varför? Det är omöjligt att få tag i folk och omöjligt att boka in intervjuer i förväg. 

Favoritresmål...

– Privat så är det södra Frankrike. Jag försöker komma iväg minst en gång per år men det lyckas inte alltid…Jag har ett hus utanför Örebro också dit jag gärna åker. 

Det packar jag alltid ner i resväskan...

– Tandborste och tandkräm. Och bärbara högtalare till min musikspelare. Jag installerar alltid de i mitt hotellrum och sätter på någon bra musik. 

Det första jag gör på hotellrummet...

– Packar upp högtalarna förstås! Att kunna välja vilka ljud jag vill omge mig med på hotellrummet är mitt sätt att normalisera saker och få lite kontinuitet när jag är ute och reser. 

Restipset...

– Prata med folk du känner som varit på platsen du ska resa till. Där får du de bästa tipsen. Köp sedan några resguider och läs på ordentligt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro