ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Onödig – och jättekul

Billy Andersson · 26 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
John Cooper Works Clubman heter Minis nya kombi med racermotor. Hastighetsmätaren går upp till 260 kilometer i timmen och växelspaken är välmatchad. 

John Cooper Works Clubman heter Minis nya kombi med racermotor. Hastighetsmätaren går upp till 260 kilometer i timmen och växelspaken är välmatchad. 


klar

Artikellänk är kopierad

En kul men liten och oprak­­tisk bil. Som görs i en kombiversion som fortfarande är kul – och opraktisk. Till slut förses den lilla opraktiska kombin med en racermotor. En galen ekvation? Nja, det är Mini John Cooper Works Clubman.För sju år sedan lanserade BMW en modern version av 60-talets Hundkoja och kallade den Mini. En kul retrobil, tyckte de flesta. I dag är den en av Europas snabbast växande bilmodeller. Vilket egentligen är konstigt.För Mini är dyr och inte särskilt praktisk. Det är bra ut­rymme i framsätet. Sedan tar utrymmet slut. Bagaget är ett skämt. Men tuff är den och kul att köra. För att skapa mer utrymme byggde BMW Mini-kombin Clubman. Den har skapligt med plats i baksätet. För två personer.Bagaget är fortfarande litet. Bakdörrarna är dock sjukt tuffa. Som ­saloon­dörrar. Med dieselmotor är det en riktig snål bil. Sedan finns det givetvis en trimmad version – Cooper S Clubman. Toppar 224 kilometer i timmen. Det är mycket för en för liten kombi.  Liten, opraktisk och vansinnigt snabb kombi med saloondörrar. Det borde räcka.Men inte. Vid den kommande bilmässan i Genève ska världen få se Mini John Cooper Works Clubman. En liten, opraktisk kombi med saloondörrar och su­per­sportbilsegenskaper.Hastighetsmätaren har gjorts om så att nålens slutstation är 260 kilometer i timmen. Det är givetvis komplett galenskap. För att få ner alla 211 häst­krafterna i gatan an­vänder sig Mini av teknik från BMW:s sportigaste bilar.Kanske en av de mest ­onö­diga bilarna på länge. Men enastående kul. Och dyr. I Tyskland är priset 29 500 euro. Räkna med ett svenskt pris runt 300 000 kronor. För en liten, opraktisk och vansinnigt snabb kombi med saloondörrar.Galenskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro