ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Onödigt, Michael

Maria Forsström · 12 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Artist: Michael Jackson, Will I am, Fergie, Kanye West, AkonSkiva: Thriller 25 (Epic, Legacy/Sony BMG)Betyg: ••

Det är 25 år sedan Michael Jacksons ”Thriller” släpptes. På den nya utgåvan har han tagit hjälp av Will I am, Fergie, Kanye West och Akon, som gjort remixer av några av låtarna.

Det är en kul idé, men problemet är att i jämförelse med originalen känns omarbetningarna mest lama och onödiga. Akon är den som har lyckats bäst med sin riktigt sköna version av ”Wanna be startin’ somethin’”.

Jag älskar verkligen det faktum att Michael håller på att göra comeback och ser fram emot studioalbumet som beräknas släppas under året.

Men snälla, gör nya låtar i stället för att förstöra de gamla. Det finns en anledning till att ”Thriller” är världens mest sålda album någonsin. Michael Jacksons sound behöver ingen uppdatering, det är tidlöst. 

Fega killar utan attityd

Artist: Simple PlanSkiva: Simple Plan (Atlantic/WMS)Betyg: ••

Pressreleasen påstår att det här är en modig skiva. Det är så fel som någonting kan bli. Att anlita hitmakare som Nate "Danja" Hills (Britney Spears) och krydda sin anonyma MTV-punk med R & B och smetiga ballader är inte att vara modig. Det är att ta den enkla vägen till reklamradions A-lista. ”Simple plan” är en intetsägande historia utan tillstymmelse till attityd.

Bäst när det är repigt

Artist: Kelley Stoltz Skiva: Circular songs (Subpop/Border) Betyg: •••

Kelley Stoltz är en typisk gör-det-själv-artist, vars musik låter som rostiga skrothögar ser ut. Därför kändes det lite underligt att Volvo C 30 marknadsfördes med hans musik i fjol. Själv anser San Francisco-musikern att han gått från lo-fi och är halvvägs till hi-fi.

De repiga låtarna känns stabilare och mer välsnidade när han försöker återskapa 60-talets engelska pop, särskilt Ray Davies Kinkslåtar. Det är både kul och älskvärt..

Nygammalt på Teiturs nya

Artist: Teitur Skiva: The singer (Arlo & Betty Recordings/Playground) Betyg: ••

Färöarnas största musikexport eller, om man så vill, Hoyviks egen Nicolai Dunger. Den stora internationella karriären verkar ha gått i stå, men pretentionerna har inte blivit mindre för det.

Nya albumet är inspelat på Gotland och verkar vara baserat på öppenhjärtiga     dagboksanteckningar. Bäst är en lössläppt kärleksförklaring till en servitris, men mycket verkar vara skrivet för en gammaldags högtravande soaré där sånger snarare deklameras än sjungs.

En skiva att glömma

Artist: Space Age Baby Jane Skiva: Penthouse rock (Border) Betyg: ••

I ”Whatever happened to Baby Jane” prisar Anders Ljung att vara bortglömd – vilket ju var det han var. Så han får skylla sig själv om han gör en låt som fastnar i håret som tuggummi och uppmanar till bärtrampardansen.

Då kommer folk ihåg en. Hade han bara hoppat över just den lilla dängan hade han lugnt kunnat fortsätta slappa i glömskans skugga, tillsammans med resten av skivan.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro