ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ont om vårdplatser för prostituerade

Ingrid Arinell · 8 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Många prostituerade kvinnor i Malmö vill ha hjälp med sina drogproblem. Men platserna räcker inte till.Trycket på Navet, mottagningen i Malmö för prostituerade kvinnor med drogproblem, är stort. I dag är 17 kvinnor under behandling, men ännu fler vill ha hjälp. – Det känns frustrerande att inte kunna ta emot alla, säger enhetschefen Annika Weman.Vid årsskiftet blev Navet, som funnits i två år, en permanent verksamhet. Hittills har två kvinnor återfallit i missbruk och därför skrivits ut från behandlingen.Men 17 kvinnor, i åldrarna 26 till 49 år, finns kvar i verksamheten. Och för dem har livet förändrats radikalt.

– De har fått bostad, några har återupptagit kontakten med sina barn och någon har börjat en utbildning, säger Annika Weman.Förhoppningen är att Navet under 2008 kan erbjuda dubbelt så många platser. I dag arbetar två socialsekreterare och en sjuksköterska på Navet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro