ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oönskad – nu har dubbelnosade Snuffles hittat hem

Mathias Gerdfeldter · 11 Feb 2014
Uppdaterad 12 Feb 2014

Snuffles, hunden med två näsor har äntligen hittat ett hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Fem månader gamla Snuffles är en belgisk vallhund från Skottland, och beter sig mest som vilken annan valp som helst. Han är pigg, glad och alltid nyfiken på bus.

Ändå har Snuffles haft svårt att nosa upp ett eget hem. Trots sin ringa ålder hade han redan hunnit ha fyra ägare när han lämnades över till ett hem för övergivna hundar ännu en gång. De ansvariga hundvännerna där oroade sig för att Snuffles – eller Diesel, som han även har kallats – någonsin skulle få en långvarig ägare och ett stabilt hem.

Det finns nämligen en sak som tycks avskräcka eventuella hussar och mattar, något som skiljer Snuffles från andra hundar: Han ser ut att ha två stycken näsor.

– I stället för att ha två näsborrar, har de klyvts itu på något sätt, berättar veterinären Angela McAllister för den skotska tidningen Daily Record.

Den annorlunda nosen beror på en missbildning vid födseln. Han kan till och med röra på båda sina näsor var för sig, åt olika håll.

– Jag har aldrig sett något liknande under mina 20 år som veterinär, säger McAllister.

Veterinärer försäkrar dock att Snuffles inte har några hälsobesvär av sin annorlunda näsa överhuvudtaget.

– Trots sitt ovanliga utseende är han en lycklig hund vid fullgod hälsa och han kommer att bli ett fantastiskt husdjur, tillägger veterinärkollegan Mary Ward.

Snuffles historia tycks också ha fått ett lyckligt slut. Efter att det skotska hundhemmet gått ut i lokala medier med historien bakom Snuffles öde, överöstes de av erbjudanden från folk som ville adoptera valpen, skriver Huffington Post.

Efter att ha mött Snuffles och tagit honom på en promenad har nu en skotsk familj hittat sin ”perfekta” hund, som lovar att Snuffles kommer att få massor av utrymme att springa runt och utforska – med båda nosar – i sitt nya hem.

► Går du själv i tankar på att adoptera en hund? Hos ”Hundar utan hem”finns information om och möjlighet att adoptera eller vara jourmatte/-husse åt en hemlös hund i Sverige.

Dubbelnosade Snuffles 
  Snuffles mår bara bra trots sina två näsor.
Dubbelnosade Snuffles Snuffles mår bara bra trots sina två näsor.Foto: Skärmdump från Youtube
klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro