ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oönskade julklappsvalpar söker nya hem

METRO · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

Att byta eller lämna tillbaka sina julklappar som man inte är nöjd med är knappast ovanligt. Men i Irlands huvudstad Dublin har man sett en oroväckande ökning av en särskild sorts julklappar som inte är önskade – nämligen hundvalpar.

klar

Artikellänk är kopierad

– Man skaffar hund för livet, inte bara för en jul. Trycket och efterfrågan på vår verksamhet nu i januari visar dessvärre att det fortfarande finns människor som har en nonchalant attityd till vad det innebär att äga en hund, säger Mark Beazley på Dogs Trust i Irland som tar hand om herrelösa hundar.

Dogs Trust i Dublin
Dogs Trust i DublinFoto: Rex Features
Vem kan motstå de valpögonen? Sju veckor gamla terriervalpen Nelly var så pass liten när hon och hennes bror Bear övergavs, att personalen på hundhemmet var tvungna att jobba nattskift för att kunna mata dem varannan timme. Nu är de snart stora nog att få ett nytt hem.
Vem kan motstå de valpögonen? Sju veckor gamla terriervalpen Nelly var så pass liten när hon och hennes bror Bear övergavs, att personalen på hundhemmet var tvungna att jobba nattskift för att kunna mata dem varannan timme. Nu är de snart stora nog att få ett nytt hem.Foto: Rex Features
De sju veckor gamla terriersyskonen Bear och Nelly.
De sju veckor gamla terriersyskonen Bear och Nelly.Foto: Rex Features
Ett annat syskonpar hos Dogs Trust i Dublin är sju veckor gamla Melissa och John Paul, som är korsningar mellan collie och älghund.
Ett annat syskonpar hos Dogs Trust i Dublin är sju veckor gamla Melissa och John Paul, som är korsningar mellan collie och älghund.Foto: Rex Features
Foto: Rex Features
Foto: Rex Features
Foto: Rex Features
Foto: Rex Features
Foto: Rex Features
Foto: Rex Features
klar

Artikellänk är kopierad

METRO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro