ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Operan storsatsar på direktsänd opera

Olle Warnhammar · 28 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013
Kärleksdrycken. Dansare och akrobat på scen. Direktsänd opera är inte någon nyhet och har tidigare sänts från bland annat Metropolitan opera i New York och från Kungliga operan i Stockholm. Men nu sänds det även från Göteborg. – Vi är jätteglada över den här premiären. Det är en milstolpe i Göteborgsoperans utveckling, säger Peter Hansson.

Kärleksdrycken. Dansare och akrobat på scen. Direktsänd opera är inte någon nyhet och har tidigare sänts från bland annat Metropolitan opera i New York och från Kungliga operan i Stockholm. Men nu sänds det även från Göteborg. – Vi är jätteglada över den här premiären. Det är en milstolpe i Göteborgsoperans utveckling, säger Peter Hansson. Foto: Mats Bäcker


klar

Artikellänk är kopierad

Föreställningen Kärleksdrycken på operan. 
  Scenbild på akrobater
Föreställningen Kärleksdrycken på operan. Scenbild på akrobaterFoto: Mats Bäcker
Föreställningen "Kärleksdrycken" på operan.
Föreställningen "Kärleksdrycken" på operan.Foto: Mats Bäcker

Direktsänd opera från Göteborg. Det blir verklighet nu på söndag när operan visar operan ”Kärleksdrycken” live, som en del av sin nya storsatsning på digitalsändningar.

– Det här är ett sätt att föra ut operakonsten i Sverige. Bor du långt från Göteborg kan du uppleva operakonsten på en biograf närmare dig, säger Göteborgsoperans VD Peter Hansson.

I satsningen, som är ett samarbete mellan Göteborgsoperan, Folkets hus och parker och svenska biografer, direktsänder ett 40-tal Folkets hus-lokaler runt om i Sverige operan ”Kärleksdrycken”, klockan sex på söndag. Peter Hansson tror att många unga kommer att tycka om ”Kärleksdrycken” och kallar den för en spektakulär opera.

– Jag tror inte att någon kommer att uppfatta den som mossig. En sådan här modern produktion vänder sig till både unga och gamla. Den har både akrobater och dansare på scen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro