ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Operation Alfred lyckad

Evelina Olsson · 2 Okt 2012
Uppdaterad 2 Okt 2012

Foto: Janerik Henriksson/Scanpix


Polisen tror sig nu ha stängt ner en stor del av den illegala vapeninförseln till Sverige. Detta är en del av framgångarna när det tredje kvartalets arbete med Operation Alfred redovisades.

klar

Artikellänk är kopierad

–  När det gäller vapen har vi nu en stor pågående förundersökning med flera underärenden och ett utredningsarbete som pågår i hela Sverige, säger Stefan Sentéus, chef för länskriminalen i Skåne.

Polisen vill i nuläget inte ge några närmare detaljer kring ärendet. Man vill heller inte berätta hur många personer som misstänks eller kommer att delges misstanke om brott.

– Vi har gjort en del beslag och vi tror att vi har stängt ner en stor del av införselkranarna, säger Stefan Sentéus.

Operation Alfred inleddes i januari i år efter ett flertal uppmärksammade mord. Hittills har drygt 300 personer blivit misstänkta för brott, nio kilo narkotika beslagtagits och 52 stycken illegala vapen plockats bort från de kriminella på polisens särskilda Fokuslista.

Man har även kunnat konstatera att våld i offentlig miljö minskat med drygt en tredjedel sen 2010, något som man till en stor del tror beror på effekterna av stark närvaro och fokus på de så kallade mikroplatserna i stan.

Av de tio mord som utreds i Operation Alfred anses tre stycken vara uppklarade. Ett åtal för mordet på den 48-årige baskettränaren på Kantatgatan i januari i år väntas komma i slutet av månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro