ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Operatörer börjar spärra porrsajter

Aron Andersson · 11 Okt 2011
Uppdaterad 11 Okt 2011

Foto: Scanpix


Nu spärrar bredbandsleverantörer porrsajter. I Storbritannien får du inte automatisk tillgång till barnförbjudna sajter.

klar

Artikellänk är kopierad

Brittiska Guardian och Daily Mail skriver om en ny överenskommelse mellan landets regering och de fyra största bredbandsleverantörerna. Nu kommer porrsajter att spärras när britterna beställer nya internetabonnemang. Uppgifterna om hur begränsningen kommer att fungera går isär. Guardian och Daily Mail skriver att kunden måste beställa bredband utan begränsningar för att slippa dem, medan BBC skriver att kunden måste beställa bredband med begränsningar för att få dem. Anledningen till det nya systemet är att förebygga att barn utsätts för olämpliga sajter. Enligt Daily Mail kommer premiärminister David Cameron att presentera de nya planerna senare i dag. Bredbandsleverantörerna som är med på överenskommelsen är BT, Sky, Talktalk och Virgin. Enligt uppgifter från BT, British Telecom, ska det finnas ett antal olika inställningar att göra som förälder. Till exempel ska begränsningarna kunna gälla vissa tider på dygnet och bara för vissa typer av material. Initiativet kommer efter ett förslag från den kristna välgörenhetsorganisationen Mothers union som även ville lagstifta om begränsningarna. Nya sajten "Parentport" kommer också att öppnas upp, där föräldrar kan lämna in klagomål mot tv-program, reklam, produkter och tjänster som de inte anser lämpliga för minderåriga.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro