ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Operatörerna storsatsar – SL inte med på tåget

Stefan Wikström · 14 Sep 2012
Uppdaterad 14 Sep 2012

Foto: Bertil Ericson/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Inom en snart framtid kommer dagens system för betal-sms att upphöra. Mobiloperatörerna uppmanar nu sina användare att skaffa betalplattformen Mywallet för att i framtiden kunna göra sina köp. Men enligt SL är inget klart än, skriver Computer Sweden.

SL:s nuvarande avtal med mobiloperatörerna garanterar att resenärerna kan använda dagens system för sms-betalningar ända fram till sista januari nästa år. Vilket betalsystem som därefter ska användas är inte klart än. SL har inlett en upphandling, som beräknas bli klar i höst, där flera olika mobilbetalsystem utvärderas.

– Vad som händer efter den sista januari beror på utfallet av upphandlingen. Till dess har vi har blivit lovade att våra sms-användare inte ska behöva gå in i Wywallet om de inte vill, säger Bengt Stenberg, biträdande sektionschef på SL till Computer Sweden.

Adam Hasslert, marknadschef på Wywallet, håller bara delvis med om att deras uppmaningar gör att SL-resenärerna förleds att tro att de måste skaffa Wywallet för att kunna fortsätta på köpa sms-biljetter.

– Vi talar vi faktiskt inte specifikt om sms-biljetter utan om sms-köp, även andra handlare än SL berörs ju av förändringen. Men texten i utskicket är tyvärr inte helt tydlig. Vi jobbar just nu på att ta fram en tydligare text som även förklarar bakgrunden till varför vi gör förändringen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro