ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Opeth håller koll på chaffisen framöver

Patrik Wirén · 6 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Amerikanske chauffören fick 25 års fängelse

klar

Artikellänk är kopierad

Som turnerande band har man inte alltid koll på vem som kör bussen. När hyllade Opeth, som spelar på Metaltown i Göteborg, turnerade i USA blev gruppens chaufför gripen av polis. Förra veckan dömdes han till 25 års fängelse för barnpornografi. Det var i samband med en spelning i Tampa som Opeth fick beskedet att den 47-årige chauffören arresterats. Innan gripandet hade ett par av medlemmarna mött honom tillsammans med en ung flicka. - Vi träffade honom med ett av sina offer, som han presenterade som en släkting, berättar gitarristen Peter Lindgren. Jag tyckte det var lite magstarkt att hon frågade om vi rökte hasch, om hon nu hade sin morbror eller farbror med sig. Men jag tänkte inte mer på det.

TOG AVSTÅND En stund senare var mannen, som filmat när han hade sex med den minderåriga flickan, gripen. I samband med en husrannsakan fann polisen ytterligare material som bidrog till det tuffa straffet. - Man förutsätter att bussbolagen man anlitar har ickekriminella chaufförer. Det är för mycket för bandet att sätta sig in i för att vi ska kunna ha koll på en sådan sak. Efter gripandet fördömde bandet hans agerande i hårda ordalag på dess hemsida. Frontmannen Mikael Åkerfeldt skrev bland annat att han hoppades på lång tid bakom galler för chauffören.

SPELADE ROSKILDE Kvintetten har avverkat ett ansenligt antal mil på vägarna sedan Grammisnominerade ”Ghost reveries” avtäcktes förra året. Och det är inte slut än. Peter tror att gruppen kommer att turnera i arton månader innan det framåt jul är dags för lite välbehövlig vila. Förra veckan stod Opeth på en av Roskildes scener och under fredagen hörs gruppen på Metaltown i Göteborg. - Det ska bli jätteroligt. Förutom att det är en massa bra band som spelar så känner vi mycket folk i Göteborg. Det är en bra hårdrocksstad. •• Är det fortfarande kul att turnera? - Det är kul att det går bra för oss. Man vet aldrig, en vacker dag kanske inte folk vill se oss längre. Det gäller att passa på.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro