ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Opinionsundersökning: Alliansen vinner nyvalet

Karolina Skoglund · 11 Dec 2014
Uppdaterad 11 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Moderaterna ökar just nu mest av alla partier och vore det nyval i dag skulle Alliansen vinna. Det visar en opinionsundersökning som Aftonbladet/Sverige Tycker gjort. 

Totalt får Alliansen 43,4 procent av rösterna, medan de rödgröna får 41,1 procent. SD ökar med två procent. Karin Nelsson, opinionsanalytiker på Inizio/Sverige Tycker, menar det är tydligt i mätningen att partier med starka väljarbaser ökar. Det gäller Socialdemokraterna, Moderaterna och inte minst Sverigedemokraterna. – SD tar väljare från alla partier, från höger till vänster, säger hon till Aftonbladet.

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet tappar rejält till Socialdemokraterna. Något som Partisekreteraren Carin Jämtin (S) gläds åt. – Samtidigt vet vi att läget är svårbedömt under turbulenta perioder i politiken. Vår ambition är att vända den gamla alliansregeringens totala misslyckande vad det gäller jobben, skolan och sjukvården. Det är det som valet i mars handlar om, säger hon till Aftonbladet.

►LÄS MER: Efter regeringskaoset: SD nära 18 procent 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro