ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oppositionen stoppade skattesänkning

TT · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013
Anna Kinberg Batra, Modaternas gruppsledare i riksdagen.

Anna Kinberg Batra, Modaternas gruppsledare i riksdagen. Foto: TT


Med rösterna 159 mot 156 stoppade de rödgröna partierna i riksdagen, med stöd av Sverigedemokraterna, regeringens beslutade sänkning av den statliga skatten för högre avlönade från årsskiftet.

klar

Artikellänk är kopierad

Talmannen Per Westerberg under voteringen i riksdagen.
Talmannen Per Westerberg under voteringen i riksdagen.Foto: TT
Oppositionen stoppade skattesänkning 
  Riksdagen röstade nej till den höjda brytpunkten för statlig skatt med röstsiffrorna 159 mot 156.
Oppositionen stoppade skattesänkning Riksdagen röstade nej till den höjda brytpunkten för statlig skatt med röstsiffrorna 159 mot 156.Foto: TT

Sänkningen skulle ha givit dem som tjänar över 36 000 kronor i månaden några hundralappar mer på lönekontot. Nu blir skatten, med undantag för en liten indexjustering, densamma som under 2013. Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg var nöjd efter omröstningen. – Jag tycker att det var ett bra beslut att staten inte väljer att gå vidare och låna till stora skattesänkningar för dem som tjänar mest. Jag tror att svenska folket känner att det är dags för något annat nu och att de här pengarna kommer att behövas på annat håll, inte minst i skolan framöver, säger han.

Just de tre miljarder kronor som oppositionen nu stoppat kommer man dock inte att kunna använda i nästa års budget, utan det blir en allmän förstärkning av statsbudgeten.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro