ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oppositionskravet: "Utred mutskandalerna kring arenan"

Clara Guibourg · 13 Dec 2013
Uppdaterad 13 Dec 2013
Efter avslöjanden om bjudresor kräver oppositionspolitiker i Stadshuset en mututredning av kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP).

Efter avslöjanden om bjudresor kräver oppositionspolitiker i Stadshuset en mututredning av kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP). Foto: SVD/TT


Efter avslöjanden om bjudresor kräver oppositionspolitiker i Stadshuset en mututredning av kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP). Karin Wanngård (S): "Sjöstedt måste ta en time-out."

klar

Artikellänk är kopierad

–  Om det finns misstänkar om mutbrott så måste det utredas, säger oppositionsborgarråd Karin Wanngård (S) till Metro.
–  Om det finns misstänkar om mutbrott så måste det utredas, säger oppositionsborgarråd Karin Wanngård (S) till Metro.Foto: TT

Det stormar kring Tele2 Arena. Expressen har i veckan avslöjat att bolaget AEG, som driver arenorna på Globenområdet, bjudit ansvariga politkern Madeleine Sjöstedt på flera nöjesevenemang i USA. Hon ska ha fått gratisbiljetter till en Prince-konsert, flera NHL-matcher, basketmatcher och en show i Las Vegas.

Bara månader senare slöts avtalet om arenadriften mellan AEG och Stockholms stad. Upphandlingen av driften rapporteras dessutom ha gått felaktigt till.

Nu har oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet gått ut och krävt en oberoende utredning.

– Vi har fått läsa om det här i media hela veckan. Om det finns misstänkar om mutbrott så måste det utredas, säger oppositionsborgarråd Karin Wanngård (S) till Metro.

Hon kräver dessutom att Madeleine Sjöstedt ska ta en time-out tills frågan är utredd.

– Det är olyckligt om hon fortfarande hanterar ärenden kring arenan, när det finns så många frågetecken. Jag tycker att det är oerhört olämpligt om det bryter mot stadens riktlinjer. Vi ska inte ta emot gåvor.

Madeleine Sjöstedt har själv förklarat att bjudbiljetterna varit ett misstag.

– Har de inte fakturerat så fått de naturligtvis göra det. Vi ska betala för vad det kostar, sade hon till Expressen tidigare i veckan.

Till Metro säger hon att hon välkomnar oppositionens förslag:

– Jag både välkomnar och efterfrågar en utredning rörande de uppdrag jag har fått av staden med anledning av utvecklingen av Globenområdet.Läs mer: Solnas stadsdirektör fälld för mutbrott

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro