ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oprah: Jag har definitivt jobbat häcken av mig för att komma dit jag är i dag”

Natalie Demirian · 25 Mar 2018
Uppdaterad 25 Mar 2018
Oprah, till vänster i rollen som Mrs Which i "A wrinkle in time".

Oprah, till vänster i rollen som Mrs Which i "A wrinkle in time". Foto: Disney/Rex Features/Getty Images


Oprah Winfrey är en av vår tids största stjärnor. Här berättar hon om sin nya film A wrinkle in time”, om hon vill bli president eller inte och hur hon lärde Reese Witherspoon att göra margaritas.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur skulle du beskriva ”A wrinkle in time”?

– Det är en modern version av ”Trollkarlen från Oz”. Det är inte bara en barnfilm. Det finns mycket kunskap och positiv energi bakom den. På samma sätt som Oz. Den här filmen handlar om att utveckla sitt självförtroende.

Vi lever i en tid med mycket mörker i dag. Tror du att det fortfarande är okej att vara hoppfull?

– Min rollfigur är i en grotta och pratar om att mörkret sprider sig så snabbt över landet, och att vi måste bekämpa mörkret med ljuset. Jag tror på det. Vi är alltid på jakt efter krigare som kan ta tillbaka hoppet. Det är vad den här filmen egentligen handlar om. Det handlar om att få tillbaka hoppet.

Rätt kraftfullt …

– Ja. Jag tänkte faktiskt på alla protester som händer i hela världen just nu. Vi behöver ljus och vi behöver krigare för att leda oss ur mörkret.

Du verkar ha haft väldigt roligt på inspelningsplatsen. Är det sant att du var den som gjorde margaritas till de andra?

– Ja, det är sant. Jag gör supergoda margaritas. Färsk limejuice är den viktigaste ingrediensen, förresten. Jag var tvungen att lära Reese Witherspoon.

Du är en av världens största stjärnor, svarar du fortfarande i din egen telefon?

– Nej, det gör jag inte. Och jag tankar inte själv längre. Jag skulle helt enkelt inte veta hur man skulle göra på en bensinstation. Men jag betalar mina egna räkningar.

Vad var din största dröm när du var liten?

– Jag ville inte bli uppfostrad fattig. Jag hade stora drömmar och önskningar. Och jag var redo att arbeta mycket hårt för dem, vilket jag gjorde.

Och du är verkligen inte fattig längre …

– Nej, det är jag inte. Men jag har definitivt jobbat häcken av mig för att komma dit jag är i dag .Och jag är stolt över att visa andra som kommer från olyckliga bakgrunder att det fortfarande är möjligt att vända på det. Du måste lägga ner din själ i det.Det har varit mycket prat om att du borde kandidera till presidentposten i USA. Vad är dina tankar kring det?

– Det är väldigt smickrande, och jag känner mig hedrad att mitt namn ens skulle nämnas när det gäller denna typ av uppmaning. Men jag är inte säker på att det är rätt jobb för mig. Jag tycker om människor för mycket, och jag vill vara någon som inte säljer sin själ för makt.

Men tror du inte att landet behöver nytt ledarskap som förenar folket igen?

– Vi behöver nytt ledarskap som förenar. Jag kunde inte hålla med mer. Men ur oro kommer enighet och medkänsla föds. Det kommer att hända förr eller senare. Det här landet är känt för sin följsamhet och medkänsla. Det är inte borta, det hörs bara inte så mycket som det vanligtvis brukar göra.

Varför tror du att du är så älskad bland så många människor i USA?

– Jag vet inte! Jag har alltid försökt att sprida en positiv energi där ute. Jag har alltid försökt att vara där för alla. Jag vet hur det är med mörka tider, jag vet hur det är med fattigdom. Och jag har aldrig glömt hur det känns att vara vilsen. Jag tror att jag har fortsatt att lyssna på dem som ingen annan vill lyssna på. Och folk kommer ihåg det.

Suzy Maloy/The Interview People, översättning och bearbetning: Natalie Demirian

pil
Oprah Winfrey

Namn: Oprah Gail Winfrey.Ålder: 64 år gammal.Gör: Ledde ”The Oprah Winfrey show” mellan 1986-2011, skådespelare, filmproducent, entreprenör, filantrop.Aktuell: Med Disney-filmen ”A wrinkle in time” tillsammans med bland andra Reese Witherspoon, Chris Pine och Mindy Kaling.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro