ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Optic-spelare tagen på bar gärning med fusk i turnering

Erik Glanell · 19 Okt 2018
Uppdaterad 19 Okt 2018
I en video från Weibo syns spelaren slå bort händerna på en av turneringens funktionärerna som enligt uppgift ska undersöka datorn.

I en video från Weibo syns spelaren slå bort händerna på en av turneringens funktionärerna som enligt uppgift ska undersöka datorn. Foto: Skärmdump


En spelare i Optics indiska filial fuskade under turneringen Extremesland i Shanghai. Laget diskvalificerades och spelaren sparkas nu av laget.

klar

Artikellänk är kopierad

Optic gaming har hamnat i blåsväder efter en fuskskadal. Organisationen är mest känd för sitt danska lag i Counter strike: Global offensive men sedan 8 juni i år har de även ett indiskt lag under sitt paraply.

Det var när det indiska laget deltog i turneringen Extremesland som spelaren Nikhil ”forsaken” Kumawat enligt uppgift ska ha tagits på bar gärning mitt under en match, skriver Hltv.org.

Optic India hade redan tagit ledningen med en karta. När matchen gick över till Cache pausades spelet strax efter sidbytet. Kommentatorerna på den officiella streamen uppger att de inte vet varför spelet pausas. Avbrottet fortsätter i över tio minuter innan kamerabilden går över till att visa scenen där man tydligt kan se att det pågår någon form av diskussion på Optic Indias sida.

I ett annat klipp som delats på Kinesiska sociala medie-plattformen Weibo syns Nikhil ”forsaken” Kumawat enligt uppgifter försöka förhindra en funktionär att undersöka hans dator.

Efter det långa avbrottet meddelade turneringsarrangören att den indiske spelaren hade fuskat i matchen.

Optic India diskvalificerades från turneringen och skickades hem direkt.

Optic-chefen Jesal Parekh sade senare i en intervju med Hltv.org att spelaren hade sparkats ur laget.

”Vi vill be om ursäkt till alla alla andra lag och organisationer som var inblandade… Det här är ett stort slag mot landet och det är olyckligt att en egoistisk person kan orsaka något sådant”, sade Jesal Parekh.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro