ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Orange om säkrade Worlds-platsen: "Känns rätt så otroligt"

Erik Glanell · 18 Okt 2017
Uppdaterad 18 Okt 2017
Jon "Orange" Westberg slutade tvåa i Summer championship efter en riktig rysarfinal.

Jon "Orange" Westberg slutade tvåa i Summer championship efter en riktig rysarfinal. Foto: Blizzard


Jon "Orange" Westberg berättar om bergochdalbanan som ledde till en andraplats och en säkrad plats i världsmästerskapen.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se när Jon ”Orange” Westberg gästar Esport-tv här!

Jon ”Orange” Westberg slutade tvåa i Summer Championship i Hearthstone. En placering som garanterar honom en plats i World Championship som spelas i januari nästa år. Och den svenske stjärnan har fortfarande inte smält avancemanget när Metro når honom på tisdagskvällen.

– Det känns rätt så otroligt. Det har inte riktigt sjunkit in än. Att jag över huvud taget spelade Summer championship sjönk in först när jag satt på flyget till Los Angeles, säger han.

Hade du förväntat dig att du skulle ta dig så långt?

– Det är mer en fråga om vad man vågar hoppas på. Jag visste att jag hade rätt så goda chanser att gå vidare. Men alla sexton spelare är riktigt duktiga och jag hamnade i den svåraste gruppen, säger stjärnan.

Han beskriver turneringen som en bergochdalbana som kunde ha fått ett betydligt snabbare, och tråkigare, slut efter en tuff inledning.

– Jag kom dit och förlorade första matchen rätt så stort, 1-3. Det kändes rätt jobbigt att veta att man var tvungen att vinna mot några av världens bästa spelare för att ta sig vidare, säger han.

Det blev två tajta matcher som mycket väl hade kunnat sluta med en tidig sorti för svensken. Men Jon ”Orange” Westberg gjorde vad som krävdes och följde dessutom upp med en vinst mot regerande världsmästaren Pavel ”Pavel” Beltukov i kvartsfinalen och en seger mot Jason Zhou i semifinalen.

I finalen väntade sydkoreanen Kim ”Surrender” Jung-soo och matchen kommer framför allt att bli ihågkommen för sin sista och avgörande rond.

Surrender letade med ljus och lykta efter Raza the chained för att kunna slutföra sin kombo. Samtidigt initierade Orange en djärv taktik för att försöka bränna bort sydkoreanens viktigaste kort genom att överbelasta dennes hand. En taktik som den här gången inte gav tillräcklig utdelning.

– När jag förstod att jag inte hade bränt de kort jag var tvungen att göra, då kände jag att jag helt plötsligt låg i ett stort underläge, säger svensken.

Orange hopp hängde nu på att plocka upp Shadowreaper Anduin. Något som skedde ett drag för sent när Surrender som sista kort i sin lek lyckades slutföra sin svit och några drag senare avgöra den stora finalen.

Trots förlusten så är Jon ”Orange” Westberg nöjd med sin insats.

– Jag tog mig till Worlds vilket var mitt mål med turneringen. Det var såklart tråkigt att förlora finalen men Surrender är en värdig vinnare, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro