ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Orden som säljer hemmet snabbast

Hanna Göransson · 2 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I Stockholms innerstad tar det tre veckor, 21 dagar, att få sin bostadsrätt såld. För att locka fler till visningarna är orden i annonserna viktiga. Vatten- och sjörelaterade ord är populära.
I Stockholms innerstad tar det tre veckor, 21 dagar, att få sin bostadsrätt såld. För att locka fler till visningarna är orden i annonserna viktiga. Vatten- och sjörelaterade ord är populära.Foto: SCANPIX / Arkiv

”Segelbåtsdjup” är Sveriges dyraste ord. I alla fall i bostadsannonsen. Men ”positivt” är inte särskilt positivt. Enligt Booli.se som har analyserat orden i bostadsannonserna är det sjö- och vattenrelaterade ord som smäller högst. Annonser med ordet ”segelbåtsdjup” betyder boende värderade till dryga nio miljoner.

"Förstahandsboende" däremot är inte ens värt en miljon. – Det antyder att du vill flytta därifrån från början, säger Anders Kyhl­stedt, marknadschef  på Booli.se.

Han tipsar om att kalla extrarummet för sällskapsrum (om det rymmer en soffa). Det är ett underskattat ord.

Och han uppmanar till stavningskontroll. Stavfel i en annons ger lägre värde.

Men frågan är om säljarna är medvetna om ordets makt. Försäljningen av hus och bostadsrätter tar allt längre tid.

En dryg månad, 34 dagar tar det i snitt att sälja ett hus i Sverige i dag. Det är en rejäl ökning jämfört med förra året. Då tog försäljningen 19 dagar. Det visar en undersökning från Skandiamäklarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro