ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ordkriget om Ams

Marcella Mravec · 10 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Groteskt, säger Arbetslivsminister Hans Karlsson.
Groteskt, säger Arbetslivsminister Hans Karlsson.
Vidrigt, säger Centerledaren Maud Olofsson.
Vidrigt, säger Centerledaren Maud Olofsson.

Groteskt, säger arbetslivsministern. Vidrigt, säger Maud Olofsson (c). När läget på arbetsmarknaden presenterades i går var ordkriget mellan regeringen och den borgerliga alliansen i full gång. Arbetslösheten i Sverige minskar stadigt, enligt Ams senaste statistik. Och det finns fler jobb än någonsin. Men samtidigt får Ams generaldirektör Bo Bylund stark kritik från de borgerliga som menar att han medvetet manipulerar siffrorna, och att han är anställd för att han är socialdemokrat. – Är det en merit att vara socialdemokrat är det vidrigt – mångfald är det viktiga när man tillsätter chefer. Man ska inte tillsätta en enda chef efter partifärg, säger Maud Olofsson.

UNGDOMSARBETSLÖSHET Hon menar att det inte alls går så bra med arbetslösheten, många ungdomar är fortfarande arbetslösa och antalet i åtgärdsprogram ökar. – Man har satt det i system i statliga verk. Titta på Försäkringskassan – man säger att sjukskrivningarna sjunker, men långtidssjukskrivningarna ökar ju. Bo Bylund har varit statssekreterare i s-regeringar och är gift med Social- och familjeminister Berit Andnor. Något som inte har betydelse, säger arbetslivsminister Hans Karlsson. – Att kritisera Ams-chefen för att arbetslösheten sjunker är groteskt. Det är ovärdigt och okunnigt. Siffrorna är framtagna på exakt samma sätt som under den borgerliga regeringen. De klarar inte att det går bra för Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcella Mravec
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro