ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ordnar gala för sin sjuke vän

Clarence Frenker · 1 Dec 2012
Uppdaterad 30 Nov 2012

Foto: Henry Lundholm


I sex månader har Junior Da Silva, 26, öppet berättat om sin kamp mot cancern. I kväll hyllas han med en gala på Sturecompagniet.

klar

Artikellänk är kopierad

I maj fick Junior Da Silva, 26, beskedet: han hade akut myeloisk leukemi, AML. Han fick genast behandling och påbörjade en sex månader lång kamp mot den aggressiva cancern.

Men det var inte bara närmsta vännerna och familjen som skulle komma att beröras av Juniors resa.

Han berättade även öppet på bloggar och olika forum om sitt liv med sjukdomen.

I kväll anordnar hans vänner en gala på Sturecompagniet i Stockholm i samarbete med bland annat Cancerfonden och Tobias­registret för att uppmärksamma sjukdomen – och hylla sin vän.

– Cancer har inget ansikte, vem som helst, gammal som ung, fattig eller rik kan få det. Tillsammans kan alla göra någonting. Vi vill under kvällen utbilda folk på plats hur det går till och hur man kan hjälpa andra i Juniors situation, säger Jonas Löhr, 25, en av vännerna och arrangörerna i arbetsgruppen bakom galan.

Under kvällen kommer artister som bland andra Molly Sandén och Adam Tensta att uppträda. Besökarna kommer även att kunna donera pengar till forskning och anmäla sig för donation och blodgivning.

– Vi är inget multinationellt företag utan det här sker på gräsrotsnivå, alltså med små medel, av ett gäng vänner till Junior som vill uppfylla hans önskan att hjälpa andra.

Förhoppningen är att vi ska kunna anordna det här varje år, säger vännen Danny Bremer, 33.

Efter tuffa cellgiftsbehandlingar, stamcellsdonation och blodtransfusioner får Junior Da Silva nu starka mediciner mot sina smärtor.

– Vi märkte tidigt att nästan ingen vågar prata om sin cancer, och det vill Junior ändra på. Vi har fått ett sådant otroligt stöd från alla och det vill vi tacka för, säger flickvännen Elsa Ekman.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro