ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ordningsvakt åtalas efter videoavslöjande

Karolina Skoglund · 6 Jun 2014
Uppdaterad 6 Jun 2014

Två ordningsvakter sparkade i vintras bort en tiggares tillhörigheter och misstänks ha misshandlat en man som försökte hindra dem. Allt fastnade på en video. Nu åtalas en av ordningsvakterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat

I vintras visade en videohur två ordningsvakter bland annat sparkade bort en tiggares tillhörigheter för att få ut henne från tunnelbanan.

I samma veva blev Bienvenido Flores, som försökte stoppa ordningsvakten, misshandlad av en av männen. Nu åtalas samma ordningsvakt vid Stockholms tingsrätt.

►Här sparkar väktarna bort tiggarens saker

Enligt åklagaren står den tilltalade skyldig för bland annat ofredande, misshandel, egenmäktigt förfarande och olaga frihetsberövande. 

Ett av vittnena som förhörts under förundersökningen är en polisassistent som kom till platsen sedan den nu åtalade mannen kallat på dem och berättat att han stängt in en man i ett rum.

►Tiggare om viral video: ”Han sparkade mig”

"Min bedömning av händelsen som stort är att den tilltalade har uppvisat ett aggressivt och olämpligt beteende, både gentemot den kvinnliga tiggaren samt allmänheten som filmar”, säger hon i ett vittnesförhör som finns bifogat i förundersökningsprotokollet. 

►Vill kasta tiggare på grund av myntskrammel

”Flores fick en tillsägelse att gå från platsen men den tilltalade sade aldrig till Flores att han var avvisad. Flores fick knappt chansen att lämna platsen innan han blev upptryckt emot en vägg och där han fick sin arm uppvriden bak på ryggen"

Mannen som åtalas är 40 år gammal. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro