ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ordningsvakter får utbildning i hur de ska agera vid terrordåd

Malin Jansson · 9 Feb 2018
Uppdaterad 9 Feb 2018
350 personer ska utbildas i hur de ska agera vid ett eventuellt terrordåd.

350 personer ska utbildas i hur de ska agera vid ett eventuellt terrordåd. Foto:  Helena Larsson / Naturfotograferna / IBL Bildbyrå


Vid terrordådet på Drottninggatan i april i fjol hjälpte SL:s ordningsvakter bland annat till att spärra av den station där den misstänkta gärningsmannen försvann. Nu ska ordningsvakterna i Storstockholms lokaltrafik få mer utbildning i hur de ska agera vid en liknande situation.

klar

Artikellänk är kopierad

Storstockholms lokaltrafiks ordningsvakter ska få mer utbildning om hur de ska agera vid ett terrordåd. Totalt handlar det om 350 personer – och cirka 250 personer har redan utbildats, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Ordningsvakterna är många och de är ofta först på plats, de behöver stärkas i sin roll att hantera det här, och veta hur de ska agera, veta vad de kan förvänta sig att polisen gör när vi kommer, sätta igång att göra en massa åtgärder tills vi kommer, säger Tomas Koppelman Hellgren, som håller i utbildningen vid Stockholmspolisen, till radiokanalen.

Även de operatörer som arbetar på SL:s trygghetscentral kommer att gå samma utbildning.

Det som diskuteras är olika scenarion som kan inträffa, till exempel om en attentatsman är beväpnad med kniv. Vid terrordådet på Drottninggatan i april i fjol hjälpte SL:s ordningsvakter bland annat polisen att spärra av den station där den misstänkte gärningsmannen försvann, och därefter hela centralstationen.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro