ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ordningsvakter på Aveny-krog åtalas

Daniel Olsson · 9 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FALL. Ordningsvakterna på Avenykrogen valde att titta bort när kollegan misshandlade en gäst. Händelsen rapporterades inte heller till polisen.

Nu åtalas de två ordningsvakterna, en 27-årig man och en 31-årig kvinna, vid Göteborgs tingsrätt för tjänstefel.

Enligt åklagaren har de två brutit mot den rapportskyldighet som alla ordningsvakter har, om att snarast anmäla misshandelsfall till polisen. Brottet är särskilt allvarligt eftersom den som utförde misshandeln var en entrévärd anlitad av restaurangen.

Det var i samband med utredningen av entrévärdens misshandel av en kroggäst den 14 januari förra året som det framkom att entrévärden försökt få sina arbetskollegor att vittna falskt om polisen frågade ut dem och att någon rapport om incidenten aldrig skrevs.

Båda nekar till brott. Den ene säger att vaktchefen viftade bort frågan om rapport, den andre att hon inte visste var pärmen med rapportblanketter fanns. Den misshandelsåtalade entrévärden valde till slut att erkänna sig skyldig till misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro