ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Ordvitsarna börjar kännas uttjatade ..."

Leif Granlind · 7 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Henry Lundholm

UPPBÅD. Hon kom, hon sågs, hon frågades ut. Charlotte Kallas hemkomst var värdig en ny skiddrottning.

Ett enormt uppbåd mötte 20-åringen på Arlanda efter bragdsegern i Tour de Ski och prischecken på drygt 1 miljon i Val di Fiemme. – Det här var som en chock. Jag visste att det skulle vara mycket medier när jag kom hem, men så här mycket hade jag aldrig kunnat tänka mig, säger hon.

Men sedan blev norrländskan cool.

Hur känns all uppståndelse?– Jag ser det som bara positivt att folk tror på mig. Det känns hur kul som helst att så många är intresserade av längdskidåkning.

Hur firade du bragden?– Det blev middag, champagne och ”Singstar”.Vad är hemligheten bakom ditt genombrott?– Mitt fokus. Jag har tänkt målmedvetet och har utvecklats tekniskt och fysiskt.

Vad är det som driver dig?– Har man en gång varit där uppe så vill man dit igen, och det gör att man höjer sig ett snäpp. Sedan tycker jag att det är kul att träna.

Vad tycker du om att det inte är något mästerskap i år, hade du varit sugen på medaljer nu när du är i toppform?– Det här är mitt första år som senior, så jag tycker att det är lite skönt att det är ett mästerskapsfritt år. Mitt stora mål är OS i Vancouver 2010.

Har du någon förebild?– Jag ser upp till dem runt omkring mig, vänner och bekanta.Du är ju själv en förebild nu, vad har du att säga till unga tjejer och killar som idrottar?– Ha roligt på träningen. Ta det inte så allvarligt i början.

Mycket i ditt liv kommer att ändras nu när du har slagit igenom och blivit stjärna, hur har du förberett dig för det?– Jag har inte märkt så mycket av det än. Det gäller att planera sin tid och att våga säga nej. Jag måste få fokusera på skidåkningen, för det är det som jag tycker är roligt.

Du vann drygt 1 miljon för segern i Tour de Ski, vad ska du göra med pengarna?– Jag är himla sugen på att köpa en resa till något varmt land till min familj.

Hur ser du på att kunna leva på din skidåkning?– Det är något jag har siktat på, att kunna satsa fullt ut på skidåkningen.

Vad händer nu närmast?– Jag hoppas få några lugna dagar med Tiio.

Till sist, hur trött är du egentligen på alla ordvitsar i tidningarna om ditt efternamn?– Ibland skrattar man till, men det börjar bli lite uttjatat …

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro