ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Örebro universitet får läkarutbildning

Kalle Wiklund · 30 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Snart kommer Örebro Universitet utbilda läkare.

Snart kommer Örebro Universitet utbilda läkare. Foto: Örebro Universitet


klar

Artikellänk är kopierad

Jens Schollin, rektor på Örebro Universitet.
Jens Schollin, rektor på Örebro Universitet.Foto: Örebro Universitet

Snart kommer du kunna lämna Örebro Universitet iklädd en läkarrock. I dagarna har Högskoleverket beviljat Örebro Universitet att få utbilda läkare.Studenter i Sverige har skäl att fira. I dagarna blev det klart att Örebro Universitet ska få börja utbilda läkare. Detta blir den första nya läkarutbildningen i Sverige på 25 år.– Jag vill rikta ett stort grattis till Örebro universitet som med råga och på helt egna meriter klarat de högt ställda kvalitetskraven för att bedriva läkarutbildning, säger utbildningsminister Tobias Krantz i ett pressmeddelande.Örebro Universitet har tidigare fått avslag på sina ansökningar under flera år, men nu anser Högskoleverket att universitet har förutsättningar att driva en läkarutbildning. "Dagens beslut markerar slutet på en femton år lång process och början på en spännande resa. Vi börjar redan i morgon", skriver Jens Schollin, rektor på Örebro Universitet, i ett pressmeddelande.

Hur känns det och när kommer ni att börja ta emot studenter?– Det känns alldeles utmärkt. När utbildningen kan börja är inte klart än, men förhoppningsvis redan till hösten 2010 eller våren 2011, säger Jens Schollin till Syoguiden.

Hur många studenter kommer ni ta in?– Det kommer bli 120 studenter per år.

Vad kommer ni göra annorlunda i Örebro, jämfört med andra läkarutbildningar?– Varje utbildning har en gemensam kärna, vad som är annorlunda är de lokala målen. Det är som vi satsar på är de vanliga sjukdomarna och klinisk forskning, säger Jens Schollin.

Syoguiden: Här kan du plugga till läkare

Syoguiden: Läs mer om läkarutbildningar utomlands

Metrojobb: Här är finns det jobb i framtiden

klar

Artikellänk är kopierad

Kalle Wiklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro