ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oreo bojkottas efter Pride-hyllningen

Aron Andersson · 27 Jun 2012
Uppdaterad 27 Jun 2012

Populära kakmärket Oreo visade sitt stöd för hbtq-rörelsen med en Pride-kaka. Nu bojkottas kakorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Oreo bojkottas efter Pride-hyllningen
Oreo bojkottas efter Pride-hyllningen

Oreo är en av världens mest omtyckta kakor. Men nu har många av kakans största fans vänt den ryggen. Anledningen: en homovänlig Oreo-kaka.

Med texten ”Proudly support love!”, ungefär ”Stöd stolt kärlek!", lades en bild på kakan upp på Oreos Facebooksida i går. På bilden hade kakan fått flera lagers fyllning i regnbågens alla färger.

Oreo har nära 27 miljoner fans på sin Facebook-sida, och även om vissa blev glada över tilltaget så var det många som protesterade:

”Buu... det gör mig ledsen att Oreo stödjer homosexualitet”, ”Tar bort Oreo från min sida nu”, ”Att vara gay är helt fel och borde vara brottsligt” och ”Jag älskar Oreo men kommer inte längre köpa dem på grund av det här” är bara några av kommentarerna som dykt upp under det senaste dygnet.

Flera har uttryckt att de kommer att bojkotta kakan från och med nu. Men det finns andra som varit mer positiva:

”Jag vet att detta kanske låter konstigt, men jag chockades av ert stöd för homorättigheter. Det fick mig ärligt talat att älska Oreo så mycket mer. Tack Oreo, för att ni bryr er”.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro