ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Organisation rekryterar till den första kolonin på Mars

Gustaf Eriksson · 10 Jan 2013
Uppdaterad 10 Jan 2013
Så här ska Marskolonin se ut.

Så här ska Marskolonin se ut. Foto: Skärmdump från Mars One


Om du är nyfiken och har en djup känsla för mening kan du bli en del av den första mänskliga kolonin på Mars. Men urvalsprocessen lär ta tid – hela jordens befolkning ska rösta fram deltagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Känner du dig lite trött på jorden? Kanske en resa till Mars kan lätta upp? Men det gäller att du tänker efter ordentligt. Det som erbjuds är nämligen en enkelbiljett, så du kommer bli kvar på den röda planeten livet ut.

Det är den nederländsk organisationen Mars One som planerar att kolonisera Mars 2023. Rekryteringen kommer att påbörjas senare i år, och tidigare i veckan släpptes kriterierna för de sökande. Det rapporterar internationella medier.

Enligt Wired letar Mars One efter flexibla, nyfikna och kreativa personer över 18 år. Sökanden ska också ha "en djup känsla av mening och en vilja och bygga och upprätthålla sunda relationer".

De som väljs ut kommer att få minst åtta års träning. Vid 2022 ska sex grupper om fyra personer vara redo. Vilka som först får åka avgörs i en global omröstning. "Jordens befolkning kommer att få rösta om vilka fyra som blir jordens första ambassadörer på Mars", skriver Mars One på sin hemsida.

Marskolonin ska finansieras genom att projektet blir en enorm mediehändelse, som enligt organisationen ska ses av "alla människor på jorden". Såväl förberedelserna och livet på Mars ska sändas direkt i vad som liknar en global dokusåpa.  – Det här kan bli det mest spektakulära mediaeventet någonsin, säger professorn och Nobelpristagaren Gerard T Hooft i en video från Mars One där projektet presenteras. Redan har omkring 1 000 personer anmält intresse att ingå i kolonin.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro