ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oriflame satsar på Afrika

Elisabeth Nilsson · 13 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Parfym, läppstift och fotvårdsprodukter. Det väntas bli storsäljare när svenska kosmetikföretaget Oriflame satsar på att erövra Afrika.– Nästa år hoppas vi ha 20 000 konsulter. Vi börjar i Kenya och drar igång i Tanzania, Rwanda och Uganda i början av nästa år, säger Fred Andersson, VD för Oriflame i Afrika.

En konsult kallas den person som säljer företagets produkter. Det funkar ungefär som tuppaware- partyn där säljaren visar upp och tar emot beställningar på olika varor. Han eller hon får sedan 30 procent av försäljningen.– Mycket av försäljningen här sker genom marknadshandel, så vi tror att direktförsäljning kommer att vara effektivit, säger Fred Anderson.

Arbetslösheten i östafrika är hög och Eva Hagwall på biståndsorganisationen Sida menar att alla möjligheter till en extrainkomst är viktig. Hon har själv bott i Tanzania och tror att konceptet kan lyckas.– Smink är väldigt stort nere i östafrika, säger Eva Hagwall.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro